Meny Stäng

Den bästa hjälpen

Lita på din inre kompass!

Din inre kompass hjälper dig att fatta bra beslut.

Många gånger när det är svårt att fatta ett beslut, handlar det egentligen om att du är osäker på vad som är bäst för dig.

Ett beslut som är rätt för dig på lång sikt. Ibland känns det “både och”, både bra och dåligt när man tänker på de olika alternativen som finns att fatta beslut om.

Ofta leder denna beslutsångest till att inga beslut fattas överhuvudtaget, för att det känns tryggare och enklare.

Din inre kompass finns inom dig. När du lär dig att medvetet använda den – då blir det alltid enklare att fatta beslut och du kan vara säker på att de beslut du fattar, de är till det bästa för Dig.

Den bästa hjälpen för att fatta bra beslut!

Många gånger när det är svårt att fatta ett beslut, handlar det egentligen om att du är osäker på att du fattar rätt beslut. Ett beslut som är rätt för dig på lång sikt. Ibland känns det "både och". Både bra och dåligt när man tänker på de olika alternativen som finns att fatta beslut om.

Ofta leder denna beslutsångest till att inga beslut fattas överhuvudtaget, för att det känns tryggare och enklare. Det känns enklare att vänta och hoppas att det gör över - att inga beslut behöver tas...

Den vägen brukar inte fungera i det långa loppet, det blir alltid konsekvenser i ens liv - förr eller senare - om man inte vill/orkar/kan fatta nya beslut.

Det finns ett enkelt sätt som hjälper dig när du får beslutsångest.

  1. Till att börja med måste du ändra ditt perspektiv, inse att de beslut du fattar inte måste vara "för hela resten av ditt liv". Du får såklart lov att ångra dig och fatta ett nytt beslut om resultatet inte blev som du tänkt dig. Det är inget misslyckande att ändra sig - det är en styrka att tillåta sig det!
  2. Använd din inre kompass för att veta vad som är bra för dig i ett längre perspektiv.

Vad betyder "Din inre kompass"

Du har alltid tillgång till din inre kompass, oavsett om du vet om det eller inte. Din inre kompass är den känslan inom dig, då du vet om fattat ett beslut som är bra för dig eller om du fattat ett beslut som inte blir bra i längden.

Hur då?

Ja, en del kallar det samvete, andra kallar det intuition - vi kallar det din inre kompass eftersom det är ditt Hjärta som styr denna känsla.

Vi fattar beslut på olika i livet, ibland går det snabbt och ibland är det trögt. Ibland är det stora, livsavgörande beslut och andra gånger handlar det om bagateller, om allt vi möter i vardagen.

Ju viktigare beslut desto svårare brukar det vara att veta om "det blir rätt".

Nycklar till kunskap -Soul and Heart

Det finns enkla sätt att lära sig hur det går till.

Lär dig känna skillnad:

Hur känns det om du fattar ditt beslut med hjärnan (ditt ego)?

Hur känns det när du fattar beslut från ditt hjärta?

För att vara säker på att du är i ditt hjärta när du fattar beslut är det bra att kunna vägen dit, för alla er som vet hur du ska göra: tona ner, använd din snabbhiss.

Träna:

Ta aktuell fråga, tänk medvetet med din hjärna.

"Ska jag...?"

Var svaret "Ja"? Känn efter hur och var det känns i kroppen.
Var svaret "Nej"? Känn efter hur och var det känns i kroppen.

Det finns olika delar i vår kropp som signalerar om olika saker, bli medveten om vilken del av din kropp som reagerar.

Känns det tungt i magen när du tänker på din fråga? Då är det ditt solarplexus som reagerar. I solarplexus samlas all stress, all oro, allt kontrollbehov och så vidare. Solarplexus brukar säga "Nej" till det mesta eftersom förändringar är jobbigt att hantera.

Ta samma fråga, denna gång från ditt hjärta:

"Ska jag....?"

Var svaret "Ja"? Känn efter hur och var det känns i bröstet (i hjärtat).
Var svaret "Nej"? Känn efter hur och var det känns i bröstet (i hjärtat).

Blev det varmt och lugnt? Då är det ett bra svar du har fått, känns det oroligt - fråga igen och var tydlig med att du är i ditt hjärta.

Alla har tillgång till sin inre kompass - till sitt hjärta. Lär dig lite på den!

Dina utmaningar