Meny Stäng

Energin i ditt liv. Läs mer >>

 

Energin i Ditt Liv!

Det finns både de händelser som ger dig energi och det som tar din energi. Är du medveten om vart du lägger din energi? Är du medveten om hur du använder din energi? Var fastnar du? Vilka är dina energihinder?

Minus = Det som tar din Energi!

På ett förenklat sätt så kan vi säga att det som tar din energi är det som händer dig i ditt liv. Du kan uppleva händelser som orsakar trauma och kriser, både trauman och kriser tar din energi. Även din reaktion på vad som händer, den stress som du upplever, de relationer du har, den oro och de rädslor som du känner och hur du upplever din verklighet, är ”saker” som tar din energi.

Mycket av det som skapar stress är våra egna tankar. Vi blir våra egna värsta fiender, när vi fastnar i våra negativa tankar.

Här behöver vi lära oss att förstå att vår hjärna inte kan skilja vad som är verklighet och vad som är fantasi.

Detta kan vi, när vi förstått, använda till vår fördel – bryta tankegången aktivt och istället skapa det positiva vi vill ha istället. Självklart behöver vi träna oss i detta, som i allt annat nytt som vi ska lära oss.

Ha Tålamod med oss själva!

Våra tankar - Öva positiva tankar om oss själva. ”Jag älskar mig själv, Jag är värd att må bra” upprepa så länge du behöver minst tre gånger varje gång du gör dessa.

Kom ihåg! Det vi gör ofta blir vi bra på, oavsett vad vi väljer att göra!

Väljer vi att se hinder, blir vi bra på att upptäcka hindren. Väljer vi att se lösningar så blir vi bra på att hitta lösningarna! Vi har alla en egen fri vilja! Det är vårt enskilda val som avgör!

Vi kan aldrig förändra någon annan! Vi kan bara ändra på oss själva!

Vårt mål är väl att fungera och må bättre, än vad vi gör idag! Eller?

Plus = Det som ger dig Energi!

För att öka din energi så behöver du en bra självbild, ha stabilitet och stöd runt omkring dig. Din sociala och emotionella kompetens ger dig också energi. Utöver detta så ökar din energi genom att ha god sömn, vila, att du rör på dig, positiva tankar om dig själv och om livet, meditation och att veta vad du vill ha ut av livet.

Vi vill ju gärna att vi har mer på pluskontot än på minuskontot. Det är ju bra att ha en buffert när vi står inför olika utmaningar. Hur kan du öka dina energiinkomster?

 

Ditt hjärtas rum – Lär dig Hjärtmeditationen som finns i skolans, Soul Heart app.

Lär dig hur du stärker dig själv och hur du använder de två olika rummen som finns i ditt hjärta. Lär dig förstå att acceptera och älska dig själv precis så som du är. Oavsett hur situationen ser ut, så är du värd att må bra. Du behöver inse det för att kunna fungera och må bättre. 

Egentid!

Ta vara på dig själv och din tid här och nu. Lär dig avsätt EGENTID. D.v.s. det är den tid som du tillbringar med dig själv, tiden du gör det du själv har lust till. Tiden där du är kreativ, skapande och förhoppningsvis fullt närvarande.

Hur kan du skapa egentid?

Du kan också välja att använda din egentid till att umgås med vänner, träna, läsa eller skriva. Gå en kurs där du får lära dig det du tycker är intressant.

Bygg upp och stärk dig själv! Bit för bit!

 

Varma kramar

//Rosan

Gästbloggare:

Rose-Marie Rosdahl, en av våra lärare och Helhetsterapeut i Soul & Heart Journey School. 
Läs mer