Meny Stäng

Om dimensioner Läs mer >>

I den 3:e dimensionen – på väg mot den 4:e

”Varför kämpa med att öppna en dörr mellan oss när hela väggen är en illusion?”
- Rumi

Jag hittade detta citat av en ren händelse men blev lite lätt lycklig när jag läste orden. Den som skrev – förstod hon eller han hur sant det är? Hur stor illusion vi lever i – egentligen?

Vi lever idag i den 3:e dimensionen (och medvetande nivån), det som utmärker sig här att vi alla tror att vi är separerade från varandra. Många människor känner sig ensamma och upplever ett utanförskap, vilket egentligen är tragiskt eftersom vi alla är ett och vi har alltid en energimässig kontakt med varandra.

En annan del som utmärker sig i den 3:e dimensionen är egots makt över människor. Det är enkelt att tro att egot är det som berättar för dig att du är störst, bäst och vackrast. Så fungerar egot ganska sällan, istället är det ditt ego som berättar för dig att du är värdelös, du kan inte, visa inte det du har gjort – ingen kommer att tycka om det. Det duger inte, det räcker inte till… Känns det igen?

Egot vill behålla sin makt över dig men du har en grund, en gnista inom dig som lyser starkt. Det är din gnista i ditt hjärta. I ditt hjärta vet du att egot har fel, i ditt hjärta kan du känna vad som är rätt eller vad som är fel för dig.

Numera har alla människor denna gnista lysande och alla kan lyssna på känslan inombords. Alla är i känslomässig kontakt med sitt hjärta, vare sig de vet om det eller inte.

Det har hänt mycket i människans medvetande, det är en stor skillnad bara på några år. Se tillbaka 5-10 år, hur ofta hörde du i olika samtal, personer prata med varandra om kärlek? Inte kärlek i en relation, utan kärlek till allt. Till andra människor, till naturen, till Jorden och framförallt, insikten om att känna kärlek till sig själv.

Det ÄR en stor skillnad. Idag känner och uttrycker många ett behov av att lyssna på sitt innersta. Detta hör jag varje dag numera, vilket är ett tydligt tecken på att fler och fler börjar medvetet lyssna på sitt hjärta. Det blir också enklare för fler att känna/höra/veta skillnad när det är egot som talar eller om det är hjärtat som vet. Vi kallar detta ”Din inre kompass”.

”Ja, eller hur” säger du kanske – vilket flum!

Nja, faktiskt inte. Numera kan man påvisa inom fysiken, det som vi har hävdat i många år, att det finns ett energifält runt allt levande.

Detta energifält förändras och påverkas av närhet med andra människor. Det påverkas och förändras också av vistelser i naturen.

Det är genom dessa energifält som vi alltid har kontakt med varandra och med naturen. Vi är egentligen aldrig ensamma, det är en illusion som egot vill att vi ska uppleva. Illusionen av att vara ensamma, utanför och oönskade.

Forskare vet också att vi lever i en tredimensionell värld och att det finns andra dimensionsnivåer, fast det har jag ännu inte sett att de kan påvisa. Det finns idag instrument som kan mäta hjärtats känslomässiga reaktion och de visar tydliga skillnader när testpersoner fattar beslut som är känslomässigt förankrade eller om de fattar beslut som är helt egobaserade.

Den tekniska och vetenskapliga delen intresserar mig inte så mycket, men jag vet att den är viktig för många. För dig som vill veta mer kan jag hänvisa till www.heartmath.com Här är en bra start att börja söka teknisk och vetenskaplig fakta för den som så önskar.

Vad är då den 4:e dimensionen, dit vi är på väg?

Ja, detta är nästa nivå av vår verklighet och medvetandenivå. Den stora skillnaden i denna dimension är att alla är fullt hjärtförankrade.

Det går helt enkelt inte att vara kvar i egot, ditt ego har inte längre någon makt över dig. När du släpper egot försvinner också upplevelsen av att vi är ensamma och utanför.

I ditt hjärta vet/känner/förstår du hur nära varandra vi verkligen är och att det inte finns några ”dörrar” mellan oss som behöver öppnas. Du kan se igenom Illusionen av att vi är separerade från varandra och du vet att du aldrig någonsin är ensam. Vi är alla ett och här kan alla uppleva det.

”Varför kämpa med att öppna en dörr mellan oss när hela väggen är en illusion?”
- Rumi

Vi är alla ett…
// Susanne