Meny Stäng

Tid för förändring? Läs mer >>

Längtar du efter något nytt? 

Känner du att det är tid för förändring?

  Du är inte ensam!

Det många som känner ett behov av någon form av förändring just nu.
 
Många börjar längta efter något men vet oftast inte riktigt vad det är som de vill ha.
 
Behovet kommer inifrån och det kan vara svårt att identifiera vad som ligger till grund för den här känslan.
 
Eftersom det är svårt att identifiera så söker först de flesta lösningen utanför sig själv.
 
Ett sätt är att shoppa vilket fungerar för en del. Tillfredsställelsen blir ofta kortvarig och då är det tid att shoppa igen - eller?
 
Ett annat sätt är att söka bekräftelser på olika sätt från sin omgivning. Att få bekräftelse från andra, att bli sedd känns ju bra  - eller?
 

Kanske är det så att det inte fungerar i längden? 

Att tillfredsställa det inre behovet av förändring med hjälp av shopping eller med bekräftelse från andra hjälper sällan eller aldrig på lång sikt. Det kan hjälpa på kort sikt - absolut, är du nöjd med det kan du sluta läsa här direkt.
 
Om du söker en mer permanent lösning, en lösning som hjälper dig att förändras, att må bättre, att känna dig i balans, då tar det lite längre tid och kräver ditt engagemang, men resultatet är värt att anstränga sig för.
 

Olika sätt

Det finns såklart många olika sätt att nå en permanent väg till välmående. Vi är alla olika och behöver olika saker, olika tekniker, olika typer av kunskap.
 

Gemensamt för de flesta

Gemensamt för de allra flesta tekniker är att du börjar inifrån dig själv - det är därför din kärlek till dig själv alltid är viktig. Det krävs en förvånande stor del kärlek till oss själva för att vi ska tillåta oss att förändras och att må bra.
 

Hur gör man då?

Ja, som vanligt så beror det på vad du önskar. Vilket tempo vill du förändra dig själv i?
 
Ta allt i den takt som känns rätt och tryggt för just dig, det är du som ska leva med dina beslut så lita på din känsla.
 

Välj det sätt som känns rätt i hjärtat.

Många pratar om magkänsla men i din mage har du hela signalsystemet för rädslor, kontroll och oro. När du istället känner efter med ditt hjärta så lita på den känslan.
 
"Känns" det rätt så är det så - för dig!
"Känns" det inte bra - låt bli. - Hitta då en annan lösning istället. 

Börja enkelt

Något alla kan börja med är att helt enkelt bli medveten om dagens första tanke. 
 
Det du tänker på allra först när du vaknar sätter sin prägel på resten av dagen!
 
Bestäm dig för att börja varje morgon med en tanke som du vill ska prägla Din dag. Låt det vara en enkel och okomplicerad tanke - krångla inte till det.
 
Till exempel:

Idag är en bra dag!

Det räcker, det behöver inte vara svårare än så.
 
Att vara medveten om din första tanke - att styra din tanke så den blir som Du vill är den bästa starten på dagen som du kan få. Det gäller för dig som är nybörjare och det gäller för dig som har arbetat med dig själv i 30 år. Att medvetet börja dagen med en positiv tanke är viktigt för oss alla.
 
Njut av din vardag!
// Susanne