Meny Stäng

Våra djur är kloka. Läs mer >>

Våra djur är kloka.

Sabine Gartner, Helhetsterapeut Soul & Heart Journey SchoolJag heter Sabine Gartner och arbetar bl.a. som djurkommunikatör och lärare i djurkommunikation.

Under flera års tid har jag varit fascinerad över att det går att kommunicera/prata med djur och för några år sedan lärde jag mig hur jag själv kan prata med olika djur.

Ibland kan det betyda väldigt mycket för en djurägare att ställa frågor till sitt djur för att slippa oroa sig. Det kan handla om mat, andra djur i hemmet, promenad, smärta, åka bil mm.

Exempel:
Baloo, rottweiler:

Jag är trött ibland och jag kan känna mig lite stel i höger framben ibland. Jag tycker om att få massage och healing på det. Kroppen vill inte alltid vad jag egentligen vill men då tycker jag ändå om att ta det lugnt. Jag vill gärna ha något mjukt att ligga på.

Exempel:
Tindra, grekisk vallhund/collie:

Fråga: Hur tycker du det är att träffa nya människor?
Tindra svarar: Jag väntar gärna på lite avstånd när jag möter en ny människa och det är jobbigt att träffa flera nya på samma gång. Jag behöver vänta in och observera. Jag behöver ta det i min takt så jag är trygg.

Ibland vill djur förmedla specifika budskap om orättvisor, kärlek, respekt mm.

Exempel:
Bhakti, rottweiler under en kurs i djurkommunikation:

Detta är så bra. Ni kommer att finnas till för så många djur och hjälpa dem till ett bättre liv. Ja, så stort är det. Ni hjälper dem till ett bättre liv. Så många ni blir snart att hjälpa till med allt arbete. Ja, det är ett sorts arbete och egentligen vill man ju tro att alla borde ta väl hand om, och kunna kommunicera med sina djur. För oss är det så självklart att djur och människor respekterar varandra.

Exempel:
Donna, irländsk setter under en kurs i djurkommunikation:

Kan vi prata lite generellt om moral och respekt? Det tycker jag är SÅ SÅ viktigt. Det värnar jag om väldigt mycket. Jag skulle egentligen vilja prata om detta så hela världen lyssnar för jag har så mycket klokt att säga. Vad jag allra först vill börja prata om är hur mycket som sägs med hårda ord och hur hårt folk pratar med varandra. När ska de förstå vad de egentligen håller på med och vad de orsakar?! När folk kan förstå på ett djupare plan hur alla dessa ord påverkar så skulle jorden bli en mycket bättre planet att leva på. Vi skulle få mindre fattigdom och mycket MYCKET mer kärlek. Jag älskar kärlek! Du blir bra på att sprida ord. Kom och prata med mig när du vill och det tror jag, hm, är jag övertygad om att min matte och husse tycker är bra. De vill också sprida kärlek – helst till hela världen.

Exempel under samma kurs efter Donna:
Bhakti, rottweiler:

Jag tror att jag kan känna för att prata om… kärlek eller är ni trötta på det temat?( Bhakti ler stort ) Det finns så mycket kärlek i detta rummet och ni är så många kärleksfulla människor men… hur tänker ni föra ut ert kärleksbudskap? Tänk ut något. Vad kan var och en av er göra för att göra en kärleksförklaring eller kärlekshandling i praktiken? Tänk ut något var och en av er. Vad kan du göra för en annan människa som gör gott som sedan kan spridas som ringar på vattnet?! Och jag tänker på något som inte handlar om det arbete ni utför. Tänk lite utanför ramarna. Gör något nytt. Gör något du har känt för tidigare eller tänkt på att du skulle vilja göra men inget har hänt. Gör det och gör det nu, snart. Vänta inte för länge. Vi behöver mer kärlek OCH, framförallt, kärleksHANDLINGAR, att något görs, utförs. Inte bara stannar i tankar eller känsla. Tänk på det ni!

Ibland vill djur inspirera sin matte att hon ska skriva om de budskap som djuren vill att många ska höra.

Exempel:
Baloo, rottweiler, vår egen hund:

Så kloka ord Baloo berättade men hans ord stannade ganska länge bara på ett papper… : Vi är smarta vi djur. Respektera oss, det är vi värda. Använd oss, vi klarar det. Prata mer med oss. Vi har så mycket klokskap, ibland läser vi av er bättre än vad ni själva kan. Jag ska hjälpa dig och nu ska vi sträcka ut oss till andra också. Det blir fint. Jag vill hjälpa dig att skriva. Vi måste få ut ordet!     Baloo fortsatte att prata om saker som han tyckte var viktiga för oss människor att höra och i flera andra djurkommunikationer, hörde jag hundar säga att de vill att deras kloka ord ska nå ut till många. Ja, då satte idéerna igång ordentligt och denna blogg är en bra början. Fler kloka ord vill de berätta och det blir en annan gång. Tack!

Vet ni att alla kan lära sig att kommunicera med djur?
Sabine Gartner

Gästbloggare:

Sabine Gartner, en av våra lärare och Helhetsterapeut i Soul & Heart Journey School. 
Läs mer