Meny Stäng


En blogg av
Rose-Marie Rosdahl

Tankar om Värdighet, Kärlek och Glädje

Är jag värd detta? Är jag värd att ha det så här bra?

Eller tanken på att nu när det är så här bra, vad ska nu hända som ställer till det? Undrar hur länge detta varar, det är ju för bra för att vara sant. Så händer det något som stör det som är bra och så tänker du: Ja, jag visste det!

Känns det igen? Har du någonsin haft de tankarna?

Det här med att vara värdig, att vara värd det som vi själva tycker är gott och uppskattar i livet, vem är det egentligen som bestämmer det? Är det bara så att det är slumpen? Att du har fått din lott i livet och den ska du ha och det kan inte bli bättre än så som du har det nu?

Ja, om du tror att det är så det är, så stämmer det.

Om du tror och tänker att det kommer till en förändring, att du har möjlighet att förändra din situation själv så stämmer också det. Ibland kan vi inte förändra förutsättningarna som vi har, vilken kropp vi är födda med osv. Det du kan förändra är din inställning och din attityd inför den du är.

Du kan göra ett inre jobb, läka dina psykiska sår, lära dig att ta hand om dig själv på bästa sätt med de förutsättningar du har.

DU kan lära dig att älska dig själv på alla plan, på alla nivåer. Ett arbete som aldrig tar slut. Du kommer att upptäcka nya sidor av dig själv och nya nivåer. Du blir mer medveten när du arbetar med dig själv.

Du är en fantastisk och unik person. Lär dig uppskatta dig själv för den du är. När du gör det så kommer du att behandla dig själv på ett bättre sätt och som en effekt av detta så kommer även människor i din närhet att behandla dig på ett bättre sätt. Människor som inte är bra för dig kommer att försvinna ur ditt liv och människor som är bra för dig kommer att vara kvar och nya ”bra” människor kommer att hitta dig. Du är unik.

Ju mer kärlek som du tillåter dig att känna och ta emot desto mer kärlek kommer du att få uppleva. DU kommer att leva i överflöd av dina egna underbara kärleksfulla handlingar.

När du känner att du är värd att må bra, verkligen från botten av ditt hjärta, så kommer du att må ännu bättre.

Din respekt för dig själv, det du gör, din tid, ditt arbete kommer att öka. Du kommer att känna att du har ett värde av en helt annan karaktär än tidigare. Du får lättare att ta obekväma beslut, du väljer att göra det som du vet är bra för dig. Ibland kommer du att säga nej, ibland säger du ja. Allt beror på vad just du vill.

Du kommer att uppleva att alla andra människor också har ett större värde än du tidigare känt.

Du är värdefull

Alla människor har samma värde. Det inkluderar även dig. Du är också värdefull. Alla människor är värda att få leva och må så bra som de kan. Du är värd att leva det bästa liv som just du kan.

Vi har alla våra utmaningar i livet, tro inget annat. Bara för att det inte syns på en människa just idag, när ni möts, så innebär det inte att den människan inte har eller har haft sina stora stötestenar att brottas med. Du vet faktiskt inte, på riktigt, vad din medmänniska har gått igenom innan ni lärt känna varandra. Ha gärna detta i åtanke vid dina möten i livet.

Det som kommer göra skillnad är din inställning, din tro, din attityd om hur ditt liv ska vara. Det du i grunden tror på speglar sig ut i din omgivning.

DU är värd att må bra men först när du känner det så märker du skillnaden.

DU är värd att älskas och att få vara lycklig, först när du tror på det så känner du skillnaden.

DU är nyckeln till ditt välmående, din lycka och din harmoni.

DU är nyckeln till allt det goda i ditt liv.

Du är nyckeln till Kärleken i ditt liv.

Öka kärleken till dig själv, tillåt dig att vara den unika person som just DU är!

Det är DU värd!

Tack för att du har läst.

Varma hälsningar
// Rose-Marie Rosdahl

Dipl. Inspirationskonsult och Helhetsterapeut.
Lärare inom Soul & Heart Journey School.

Gästbloggare:

Rose-Marie Rosdahl, en av våra lärare och Helhetsterapeut i Soul & Heart Journey School.
Läs mer